Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?” deyince, “Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”

Bakara suresi 260   (Hz.İbrahim’in kuşları-izle)

…….ve birde şimdi bu      (VİDEO FİLM  İZLE)  

Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve (gökyüzünde) iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi ancak sizin gibi topluluklardır. Biz o kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp Rablerinin huzuruna getirilecekler.

En’âm  38 

 (Video Tefsiri)

Göğün boşluğunda emre boyun eğdirilmiş olarak uçuşan kuşları görmediler mi? Onları orada Allah’tan başkası tutamaz. Kuşkusuz bunda inanan bir toplum için ibretler vardır.

Nahl  79

   (Kuşlardaki uçuş1izle)

Göklerde ve yerde bulunanlarla dizi dizi kuşların Allah’ı tesbih ettiklerini görmez misin? Her biri kendi duasını ve tesbihini (öğrenmiş) bilmiştir. Allah, onların yapmakta olduklarını hakkıyle bilir.

Nûr  41

(Sığırcıklardan senkronize gösterisi İzle)

(Bübül Dinle)

(Saka dinle)

(Kanarya Klip)

  • Süleyman Davud’a varis oldu ve dedi ki: Ey insanlar! Bize kuş dili öğretildi ve bize her şeyden (nasip) verildi. Doğrusu bu apaçık bir lütuftur.

  • Süleyman’ın, cinlerden, insanlardan ve kuşlardan müteşekkil orduları toplandı; hepsi birarada (onun tarafından) düzenli olarak sevkediliyordu.

  •  (Süleyman) kuşları gözden geçirdi ve şöyle dedi: Hüdhüd’ü niçin göremiyorum? Yoksa kayıplara mı karıştı?

Neml  16,17,20

(HÜDHÜD KUŞU  İzle)  

(İbibik)

Andolsun, Davud’a tarafımızdan bir üstünlük verdik. “Ey dağlar ve kuşlar! Onunla beraber tesbih edin” dedik. Ona demiri yumuşattık.

Sebe  10

(Lir Kuş’unun harika taklitleri İzle)

(Bülbül’ün serenatı  Klip izle)

(Belgesel izle)

Üstlerinde kanatlarını aça-kapata uçan kuşları (hiç) görmediler mi? Onları (havada) rahman olan Allah’tan başkası tutmuyor. Şüphesiz O her şeyi görmektedir.

Mülk  19  

(Belgesel izle)

  • Onların üstüne ebabil kuşlarını gönderdi.

  • O kuşlar, onların üzerlerine pişkin tuğladan yapılmış taşlar atıyordu.

Fil suresi  3-4

(Video izle)

(EBABİL KUŞLARI)

 

Diyanet meali

Fil Vakasının geçtiği yerler-Belgesel